Over -voorBoeren-

-voorBoeren- is een initiatief waarmee boeren elkaar en elkaars ervaringskennis over duurzaamheid kunnen vinden. Zowel in levende lijve als op deze website. Nu er zulke landbouwkundige uitdagingen liggen, is het toch vooral aan boeren zelf om de weg in de praktijk te vinden.

 

Daarom organiseren we kleinschalige bedrijfsbezoeken waar je met elkaar kunt sparren over het werk, over de aanpak van problemen en nieuwe werkwijzes. Waar je kunt horen wat anderen al probeerden, met hoeveel succes en met welke hobbels op de weg. Niemand heeft de wijsheid in pacht, elk bedrijf is anders. Hoe denk jij erover?

 

Op de bedrijven waar we op bezoek zijn, zijn vaak al zaken uitgeprobeerd. Met meer of minder succes. Altijd  leerzaam. Het kan gaan over de bodem, structuur, bodemleven, bemesting, natuurlijke plaagbestrijding, enzovoort.

 

Het gebeurt nogal eens dat er na een bedrijfsbezoek groepjes ontstaan die samen aan de slag gaan. Die ervaringen blijven delen.

 

Deze website

Inspiratie, contacten en praktische informatie; dat is wat deze website wil bieden.

  • Uitgebreide interviews met boeren zul je niet vinden op deze website; die zijn er al genoeg. Wel beknopte boer-bedrijf-profielen met daarbij kort zijn/haar maatregelen of vernieuwingen.
  • Verder vooral inhoudelijke informatie over de landbouwkundige maatregelen, vernieuwingen en systeemwijzigingen. Met verwijzingen naar meer achtergrondinformatie en artikelen.
  • Verwijzingen naar specialisten en advsieurs.
  • Verwijzingen naar subsidiemogelijkheden.

 

We beginnen klein, maar groeien snel. Dat geldt ook voor de website.

We kunnen de maatschappij laten zien dat landbouwers zelf het beste kunnen uitzoeken hoe duurzaamheid in de landbouw eruit moet zien. Ook leerzaam voor beleidsmakers!

Ook deelnemen?

Wil je jouw ervaringen wel met collega’s delen? Meld je dan