Boerenbedrijven

Bekijk en reageer op de boer-bedrijf-profielen met daarbij kort aangestipt de genomen maatregelen of vernieuwingen.

Regio
Thema
Sector
Broers Brouwer de Koning
Veeteelt

Wilco en Gijsbert Brouwer de Koning

Wilco en Gijsbert Brouwer de Koning werken op twee locaties. Via crowdfunding schaften ze een plasdras-pomp (op zonnepanelen) aan die de omstandigheden voor weidevogels verbetert. Ook de aanleg van een bloemen/kruidenstrook langs het maisperceel gebeurde met hulp van crowdfunding.
Noord-Holland
IMG-20200824-WA0010
Akkerbouw

Nicoline en Ted Vaalburg

Ted en Nicoline wassen en verpakken jaarrond hun knolselderij op het eigen bedrijf voor de versmarkt. Ze hebben duidelijk een passie voor de knolselderij. Ted en Nicoline streven naar een uniek product zonder residu.
Noord-Holland
Kregel Van der Halm
Veeteelt

Familie Kregel & familie Der Helm

In 2016 ontstond deze maatschap van zes mensen: twee ouderparen en twee zoons waarbij de ene zoon ook de schoonzoon is van het andere ouderpaar. Hoe vaak kom je dat tegen?
Noord-Holland
Marjan en Erik van der Velde_voorboeren
Veeteelt

Marjan en Erik van der Velde

De Poppemaheerd is nu drie jaar biologisch. De verandering begon 8 jaar geleden via een cursus in het kader van Pure Graze. Nu zijn ze helemaal overtuigd van kruidenrijk grasland.
Groningen
Tjerk Hof voorboeren
Veeteelt

Tjerk Hof

De koeien van melkveehouder Tjerk Hof worden ouder dan gemiddeld door zijn duurzame manier van boeren. Hij is een vaste samenwerking aangegaan met een akkerbouwer en daar hebben ze beiden voordeel aan. Samen kunnen ze de kringloop sluiten.
Friesland
Appelman-Vegatables-management
Akkerbouw

Peter Appelman

In 1984 begon Peter Appelman zijn bedrijf door grond te huren voor de teelt van groente, voornamelijk kool. Nu teelt hij samen met Margo en Dave ongeveer 250 ha broccoli, sluitkool en bloemkool. Zijn producten hebben het keurmerk Planet proof.
Noord-Holland
profielfoto Gerard Lanting
Akkerbouw

Gerard Lanting

Gerard Lanting begon zijn biologische vollegrondsgroentebedrijf “De Gulle Aarde” in 2003 op gangbare grond.
Drenthe
Jan-Reinier-de-Jong-en-fam-2020-03-23-21-30-34-600x300
Akkerbouw

Jan Reinier de Jong

Jan Reinier de Jong, veenkoloniaal akkerbouwbedrijf: zetmeelaardappelen, pootaardappelen, brouwgerst, suikerbieten
Drenthe
peter-harry-mulder
Akkerbouw

Peter Harry Mulder

Al een jaar of tien: steeds weer een stapje om een duurzaam bedrijf te krijgen terwijl de bedrijfseconomische resultaten goed blijven of zelfs beter worden.
Groningen
IMG_0131
Akkerbouw

Gert Noordhoff

Was maatschap Noordhoff van oorsprong een gangbaar graanbedrijf, sinds een paar jaar bestaat het bouwplan uit veel verschillende gewassen en is de omschakeling naar biologisch grotendeels voltooid.
Groningen
detmer
Akkerbouw

Detmer Wage

Met zijn ict-achtergrond en ervaring met high-tech was Wage als akkerbouwer oorspronkelijk vooral gericht op de mogelijkheden van precisielandbouw.
Groningen
gert
Akkerbouw

Boelo ten Have

Stoppen met ploegen op zware klei; is dat mogelijk? Boelo ten Have experimenteert al een aantal jaar met minimale grondberoering op een klein areaal: daar bewerkt hij de grond helemaal niet.
Groningen

Jouw bedrijf aanmelden?

Wil je jouw boerenbedrijf ook aanmelden? Dat kan. Neem contact op en we voegen je toe.